Junctek KL-F Széria, Raspberry PI szoftver

A Junctek KL-F sorozatú eszközök számára fejlesztett akkumulátor-monitorozó szoftver lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy valós időben kövessék és elemezzék az akkumulátorok állapotát. A program Debian Linux alatt készült, és Raspberry Pi4 OS valamint Debian rendszereken tesztelt.

Junctek KL-F Széria, Raspberry PI szoftver

Főbb Jellemzők

- Soros Port Beállítás: Automatikusan kilistázza az elérhető soros portokat, lehetővé téve a felhasználó számára, hogy kiválassza a megfelelő csatlakozást.
- Frissítési Időköz: Beállítható frissítési gyakoriság (5 másodperc, 10 másodperc, 30 másodperc, 1 perc, 5 perc), amely meghatározza, hogy milyen sűrűn frissüljenek az adatok a Junctek RS485 portjáról.
- PO Beállítások: Választható az alapértelmezett 1 vagy 2 beállítás között, amely a telepített mobilalkalmazásban konfigurálható.
- Akkumulátor Teljes Kapacitása: Manuálisan megadható a csatlakoztatott akkumulátor kapacitása amperórában (Ah), amely alapján a program kiszámítja a várható hátralévő üzemidőt.
- JSON Kimenet: A felhasználó által megadott útvonalon a program JSON formátumban menti a gyűjtött adatokat, amelyet felhasználva készíthető távolról elérhető grafikonok egy webszerver segítségével.

Kezelési Útmutató

- Automatikus Indítás: A program indításakor automatikusan megkezdődik az adatgyűjtés, ha a kezdőképernyőn be van pipálva az opció.
- Kézi Indítás és Leállítás: A Start gombbal elindítható, míg a Stop gombbal megállítható az adatgyűjtés.
- Beállítások Mentése: A Save gombbal menthetők a beállítások a /tmp/JUNSerial.ini fájlba, biztosítva azok megőrzését a következő indításokra.
- Kilépés: A Quit gombbal zárható be a program.

Fájlok