BMSData Viewer 1.2

A BMS Data Viewer egy ingyenesen használható szoftver, amelyet arra terveztek, hogy valós időben nyomon követhesse és elemezhesse az akkumulátorok állapotát. Egy USB2UTP kábellel össze lehet kötni a számítógépet az akkumulátor RS485-ös portjával. A program képes megjeleníteni az egyes cellák feszültségét, a töltöttségi szintet (SOC), a teljes feszültséget, az aktuális áramot, valamint a környezeti és MOS hőmérsékleteket, továbbá a cellák minimális és maximális feszültségét. Emellett részletes információkat nyújt a tervezett és teljes kapacitásokról, a megmaradt kapacitásról, az átlagos cellafeszültségről, valamint a cellák közötti feszültségkülönbségről.

BMSData Viewer 1.2

Ebben a videóban egy magyar gyártású GreenBull akkumulátort tesztelünk. A teszt során jól látható, hogyan egyenlítődnek ki az akkumulátor cellái töltéskor és amikor a töltést leállítják. A magyar tulajdonban lévő GreenBull akkumulátor cég nagy hangsúlyt fektet a minőségre, hogy az akkumulátor maximális kihasználtságát érje el.

A grafikus felületen a szoftver diagramokat mutat az egyes cellák feszültségváltozásairól az idő múlásával, amely segíthet a teljesítménybeli eltérések vagy lehetséges hibák azonosításában. Az adatok CSV formátumban exportálhatóak további elemzés céljából. A képernyő jobb oldalán található információs panel további részleteket kínál a BMS-ről (Battery Management System - Akkumulátorkezelő Rendszer) és az akkumulátorról, mint például a termék neve, gyártója, modellje és egy weboldal link, további információkért.

Összességében a BMS Data Viewer értékes eszköz bárki számára, aki közelről szeretné nyomon követni és elemezni akkumulátorainak állapotát, legyen szó hobbiról vagy professzionális használatról.

A program különböző típusú akkumulátorokkal kompatibilis. Ha olyan akkumulátorral rendelkezik, amely nem szerepel a listán, kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal, vagy látogasson el weboldalunkra a greenhess.com címen.

Jelenlegi kompatibilitás:
- Hailei PW4810016S LiFePO4 fali akkumulátor vagy (DR48100JC-11-203 BMS)
- GreenBull GB16280 LiFePO4 akkumulátor vagy (GOBEL Pace200 BMS)

Fájlok